De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Algemene informatie overtocht Strömstad - Sandefjord

Ga voorbereid op reis naar Noorwegen en lees hier alle nuttige informatie over de overtocht met Color Hybrid tussen Strömstad en Sandefjord. Van dienstregeling tot  de technische gegevens van de cruiseferries.

Color Line Terminal Sandefjord, Noorwegen

Adres:
Color Line AS
Strandpromenaden 20
3210 SANDEFJORD

GPS: N59° 7.6466', E010° 13.6844'

Color Line Terminal Strömstad, Noorwegen

Adres:
Color Line
Torskholmen
452 31 Strømstad

GPS: N58° 56.0225', E011° 10.2176'

Een nieuwe reiservaring met Color Hybrid

Leuke weetjes

Color Hybrid is ‘s werelds grootste plug-in hybride ferry die een wereldwijde standaard is voor  milieuvriendelijke scheepvaart. Gewichtsvermindering door weloverwogen materiaalkeuzes zorgt voor een hoger laadvermogen en een lager brandstofverbruik. Color Hybrid laadt haar batterijen op via een stroomkabel naar onze eigen onshore energiecentrale. Tijdens de reis naar en uit Sandefjord vaart het schip alleen op batterijen. Dit betekent geen CO2-uitstoot en aanzienlijk lagere geluidsniveaus. Een nieuw computersysteem zorgt voor efficiënte logistieke processen vanuit het nieuwe centrale magazijn van Color Line in Denemarken. Gedigitaliseerde systemen zorgen voor efficiëntie tijdens het boarden door automatische herkenning van kentekenplaten, waardoor de inchecktijd wordt verkort.

Color Hybrid heeft een eigen kas op het zonnedek. Hier verbouwen we onze eigen kruiden en groenten die worden gebruikt in de scheepsrestaurants.

Het buffetrestaurant heeft drie aparte ruimten, Chambre Separées, allemaal uitgerust met volledige conferentiefaciliteiten. Perfect voor groepen en bedrijven of een speciale gelegenheid.

Het schip heeft twee zogenoemde vogelogen, die recht naar beneden zicht op  zee geven, 15 tot 20 meter lager.

Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Nuttige informatie voorafgaand aan vertrek

Openingstijden

Maandag – zondag: 06:00 – 17:00 uur

Parkeren

Er is een openbare parkeerplaats aan de overzijde van de terminal. Reserveren is niet mogelijk.

Vervoer

De busterminal en het treinstation zijn op 10 minuten loopafstand van de ferryterminal. Taxi standplaatsen zijn langs de weg van de terminal.

Reizen met dieren

Bekijk onze richtlijnen voor vervoer van dieren als u  een (huis)dier mee op reis neemt.  Lees meer  

WiFi

We bieden WiFi toegang op het hele schip, met uitzondering van het buffetrestaurant Catch me if you can. Om toegang te krijgen tot dit WiFi netwerk dienen onze gasten een toegangscode te kopen bij de receptie. Voor gasten die in Business Class reizen is WiFi inbegrepen.

Geldautomaat aan boord

Aan boord is het mogelijk om NOK en SEK op te nemen bij onze geldautomaat. Deze bevindt zich bij de ingang van het casino op dek 6.

Legitimatie

Wij wijzen onze  gasten er op om een paspoort of identiteitskaart mee te nemen om in te checken. Noorwegen  voert grenscontroles uit voor alle overtochten vanuit Zweden, Denemarken en Duitsland.

Leeftijdsgrenzen

Wij wijzen onze  gasten er op om een paspoort of identiteitskaart mee te nemen om in te checken. Noorwegen  voert grenscontroles uit voor alle overtochten vanuit Zweden, Denemarken en Duitsland.

Geaccepteerde valuta’s aan boord

De volgende valuta’s worden geaccepteerd bij betaling / aankoop aan boord: NOK en SEK.

Toegankelijkheid

Alle gemeenschappelijke ruimtes aan boord van onze SuperSpeed-schepen zijn goed toegankelijk voor lichamelijk gehandicapten.

Dienstregeling

Vertrek en aankomst

Technische informatie over Color Hybrid

Bouwjaar: 2017 (juli)
Opgeleverd: Zomer 2019
Scheepstype: Plug-in hybride
Scheepsbouwwerf: Ulstein Scheepswerf
Lengte: 160 m
Breedte: 27.1 m
Diepgang: 6 m
Passagierscapaciteit: 2.000 personen
Maximum bemanning: 100 personen
Autodek capaciteit: 500

Terminal informatie