De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.
Meer over

De Noorse bergen

Met meer dan 300 bergen boven de 2.000 meter is Noorwegen hét land van de bergen. Al eeuwenlang beschouwen de Noren de bergen als een plek om te ontspannen en even te ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven. De Noorse Bergen beslaat een groot gebied dat geweldige natuur combineert met wereldklasse kunst en cultuur. In de winter is het een mekka voor alpineskiërs en langlaufers. Het gebied bestaat uit verschillende reisbestemmingen, die elk iets bijzonders te bieden hebben, of je nu in de winter of in de zomer op bezoek bent.

Zoek en boek een vakantie in de Noorse Bergen

Bekijk het grote aanbod Color Line pakketreizen met vakantiehuizen en hotels in deze regio

 

De prijs wordt berekend op basis van gewenste data en beschikbare capaciteit.

Selecteer datum en toon prijs

Boek

Bestemmingen in De Noorse Bergen

De Noorse Bergen beslaat een groot gebied dat geweldige natuur combineert met wereldklasse kunst en cultuur. In de winter is het een mekka voor alpineskiërs en langlaufers. Het gebied bestaat uit verschillende reisbestemmingen, die elk iets bijzonders te bieden hebben, of je nu in de winter of in de zomer op bezoek bent.

Verken de prachtige Noorse bergen

+2
Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Hoe je de Noorse bergen ervaart, is sterk afhankelijk van het jaargetijde. De zomer is de beste tijd voor lange trektochten naar de hoge bergtoppen. De zomer is het hoogseizoen en daardoor kunnen de populaire wandelpaden vrij druk zijn. In de herfst wordt het Noorse landschap gekenmerkt door heldere luchten en alle mogelijke kleurcombinaties. Voor de jagers is het dan ook een ideaal seizoen om te jagen op fazanten en rendieren. In de winter veranderen de Noorse bergen in een paradijs voor wintersporters. In hartje winter kan het in Noorwegen heel koud en donker zijn, maar dat neemt niet weg dat het een geweldige bestemming is voor wintersportliefhebbers.

Wij hebben de drie belangrijkste berggebieden in Noorwegen voor u geselecteerd. De eerste is het Rondane National Park. Dit park is het oudste Nationale Park van Noorwegen, opgericht in 1961. In de zomer is dit het ideale park voor wandelingen door de ongerepte wildernis naar de steile bergtoppen. In de winter kunt u hier goed skiën en langlaufen.

Het indrukwekkende Trollheimen behoort zeker tot een van de fraaiste berggebieden van Noorwegen. In het westelijke gedeelte van Trollheimen vindt u de ruige gebergtes, die naar het noordoosten toe meer afvlakken. De dalen in het westen zijn vrij smal en zakken af naar de prachtige fjorden. In Trollheimen liggen een paar prachtige fjorden zoals Gjevilvatn, Grāsjø en Granasjøen. Oftewel, dit veelzijdige gebied is een must-see als u in Noorwegen bent.

Hardangervidda is Noord Europa’s grootste bergplateau en het grootste nationale park in Noorwegen. Een toegankelijk netwerk van gemarkeerde routes verbindt de berghutten in dit prachtige gebied. De berghutten bieden overnachtingsmogelijkheden. Dit gebied is het meest begaanbare gebied in Noorwegen en is daarom perfect voor een wandeling met kinderen.

Wilt u de mooiste berggebieden van de wereld zien, dan moet u zeker naar Noorwegen!

Op weg naar Noorwegen

Vakantie in Noorwegen