De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Proef en beleef de Noorse herfst

De nachten lengen en de kans om het noorderlicht te aanschouwen neemt toe. Beleef de Noorse høst, ofwel herfst, hetgeen letterlijk oogst betekent

De herfstperiode is traditioneel de start van het Noorse oogstseizoen en het moment voor de lokale gastronomie om haar receptuur en gerechten aan te passen. ’s Avonds worden de tafels in de restaurants gevuld met langzaam gegaarde smaakvolle gerechten. Elke bereiding biedt je een rijke smaak door het gebruik van verse lokale producten, gekenmerkt door het koeler wordende klimaat. Proef en geniet van de vele Noorse herfstspecialiteiten.

Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Een bezoek aan Noorwegen in de herfst is een ervaring die de Noren maar al te graag met je delen. Een roadtrip met je auto is de ideale manier om het veelkleurige landschap te verkennen. Over een van de 18 uitgekiende scenic routes kom je gegarandeerd langs de mooiste plekken. Buitenactiviteiten en één zijn met de natuur zit de Noren in het bloed. Zo mag je overal vrij wandelen en letterlijk ongebaande paden verkennen. Hier ben je even helemaal weg van de drukte en omringd door het fabelachtige herfstlandschap. Maar wissel je autorit ook af met een fietstocht en leg gemakkelijk contact met de lokale bevolking. Ook veel Noren hebben inmiddels de fiets ontdekt en er zijn veel prachtige fietsroutes langs en door fjord- en berggebieden aangelegd.

Een roadtrip mixen met cultuur en natuur, ook dat kan. Het fijne aan Noorwegen is dat je helemaal niet ver hoeft te rijden om te genieten van prachtige natuurgebieden. Net buiten Oslo wandel je heerlijk door het bosgebied en in dit jaargetijde openen in hartje Oslo vele nieuwe tentoonstellingen. Het openlucht Norsk Folke-museum is zeker een bezoek waard. Hier wandel je letterlijk door middeleeuws Oslo terwijl je de gezonde frisse lucht opsnuift.

Dagelijks varen de SuperSpeed-schepen van Color Line van het Deense Hirtshals naar Kristiansand en Larvik. Of geniet je op de cruiseferry van een overvloed aan luxe en ontspanning tijdens je overtocht van Kiel naar Oslo.

Je herfstvakantie in Noorwegen start met Color Line.

Ferry overtochten

Denemarken - Noorwegen

Color Line biedt vier verschillende vaarroutes om uw autovakantie in Noorwegen te starten