De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Zuidelijk Noorwegen

Een familieparadijs voor de vakantie

Zuidelijk Noorwegen of Sørlandet, zoals het in het Noors wordt genoemd, is de meest populaire zomerbestemming van de Noren zelf. Ze hebben hier vaak een – in typisch roodbruin geschilderd – zomerhuisje. In het gebied wemelt het van de kleine dorpjes en leuke vissersplaatsjes, terwijl de zomerse temparaturen vaak hoger uitvallen dan je verwacht. Het is de plek om vooral buiten en actief te zijn. Zoals suppend tussen de kleine eilandjes, scheren genaamd, door. Of genietend op een van de vele stranden. Landinwaarts word je verrast door bijzondere creaties van Moeder Natuur.

Zoek en boek een vakantie in de Zuidelijk Noorwegen

De prijs is inclusief overtocht en wordt berekend op basis van datum en beschikbare capaciteit.

Selecteer datum en toon prijs

Boek

Reistips om niet te missen

Sprookjesachtig Telemark

De zuidoostelijke regio Telemark is de bron van veel volksverhalen. Zoals over de wereldberoemde 13e eeuwse staafkerk van Heddal. Of de dramatische sabotageverhalen over de strijd in Rjukan tijdens de 2e wereldoorlog. Na een rit met de kabelbaan naar Gaustatoppen geniet je van vergezichten in alle windrichtingen. Niet van de grote hoogte? Stap dan op de boot en bevaar, dwars door de rotsen en uitbundige natuur, op je gemak het Telemark-kanaal. Telemark staat ook bol van de cultuurhistorie, zoals tentoonstellingen, festivals, concerten en Viking-feesten. Deze regio wordt, dankzij woeste bergen, een schilderachtige kustlijn, geweldige uitzichten, watersportmogelijkheden, fiets- en hikeroutes, vaak ‘miniatuur-Noorwegen’ genoemd.

De natuur verwelkomt je in Sirdal

Waar het fjordengebied en het zuid-Noorse binnenland in elkaar overgaan ligt het dorpje Sirdal. De natuur is er ongekend met veel en verschillende verschijningsvormen. Het gebied is razend populair bij langlaufers vanwege een enorm scala aan loipes, terwijl je In deze pittoreske bergregio in de zomermaanden keuze uit ruim 1.000 km aan wandel- en hikepaden hebt. Met ruime keuze aan berghutten, campings en familiehotels voor de overnachting. Het is het eldorado voor de wandelaar en met routes in alle moeilijkheidsgraden. Bewonder de symbiose tussen mens en dier in Sirdal’s huskyboerderij.

Vissersparadijs

In Noorwegen wemelt het van de visrijke rivieren, beken en meren. Zo vind je in Hemsedal de beste plekken voor zoetwatervissen en vliegvissen. Forel, zalm, vlagzalm, snoek of trekzalm, al naar gelang jouw voorkeur. Het visavontuur is compleet door samen met vrienden of familie een houten hut te huren, waar je de dagvangst bereidt tot een waar feestmaal. Langs de Noorse zuidkust is het geweldig om op of aan zee te vissen, bijvoorbeeld op kabeljouw. Ga op vistour vanuit een van de vele vissersdorpjes of gooi op een van de talrijke kleine eilandjes je hengel uit in het kristalheldere water.

Fietsen op het spoor met de familie

Het 17 kilometer lange Flekkefjord-spoor biedt een unieke manier om met het gezin, ook met jonge kinderen, een geweldig actief dagtripje te beleven. Oorspronkelijk verbond dit stukje spoor Flekkefjord met Sørlandsbanen, de spoorweg van Zuid-Noorwegen. Nu is dit uitgeroepen tot cultureel erfgoed en met een populaire spoorfietsroute door een mooi en gevarieerd landschap, inclusief passage van maar liefst 17 tunnels en indrukwekkende architectuur.

Op weg naar Noorwegen

Meer informatie

Vakantie in Noorwegen