De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Fjord-Noorwegen

Werelds beste en mooiste reisbestemming.

Fjord-Noorwegen is een gebied aan de westkust van Noorwegen en wordt gekenmerkt door adembenemende natuur, spectaculaire architectuur en geweldige lokale gerechten. Sinds de ijstijd is het landschap weinig veranderd en wordt het daarom ook wel ‘de ziel van Noorwegen’ genoemd. National Geographic heeft Fjord-Noorwegen meerdere keren uitgeroepen tot 's werelds beste en mooiste reisbestemming. Ontdek vanaf welke plekken je dit adembenemende gebied kunt ervaren.

Jouw roadtrip door Noorwegen begint bij Color Line

In dit prachtige natuurgebied leven onder andere zeehonden en walvissen. Fjord-Noorwegen is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zelfs vanuit de meest afgelegen dorpen. Ook met uw eigen auto bent u zo in de vrije natuur. Langs de oevers van de fjorden liggen kleine dorpjes, elk met hun eigen lokale tradities en natuurlijke schoonheid.

+6
Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

De meest bekende stad in Fjord-Noorwegen is Bergen. Deze stad, gelegen aan de voet van de berghellingen die uit zee rijzen, voelt aan als een provinciestad. Bergen is de ideale stad als uitvalsbasis voor uw reis naar het Fjordengebied. Door de gunstige ligging kunt u in alle richtingen naar de meest schitterende fjorden reizen.

Maar wat kunt u dan allemaal doen in Fjord-Noorwegen? Wij hebben de onmisbare activiteiten voor u op een rijtje gezet. Als u in Bergen bent, is de kabelbaan naar de top van de Fløyen berg zeker de moeite waard. De top ligt 320 meter boven het zeeniveau. Vanaf dit punt kunt u genieten van prachtig uitzicht over de fjorden en gebruik maken van pittoreske wandelpaden op de berg. Wilt u niet met de kabelbaan terug? Dat kan, er loopt namelijk ook een prachtige wandelroute terug naar Bergen van zo’n 30 minuten.

Drie uur rijden van Bergen ligt de Trolltunga (ook wel de ‘trollentong’). Dit is een lange, uitstekende rots die 700 meter boven het Ringedalsmeer uittorent. Om op de Trolltunga te komen, is het zo’n 4,5 uur wandelen (12 KM) en daarom is het sterk aan te raden hier een dagexcursie van te maken. Het is een vrij zware wandeling, maar de adembenemende uitzichten maken dit meer dan goed!

Als u nog niet genoeg heeft van de prachtige natuur, moet u zeker het Folgefonna National Park bezoeken. De Folgefonna is de meest zuidelijke gletsjer van Noorwegen en biedt de mogelijkheid om spectaculaire gletsjerwandelingen te maken. De gletsjer ligt 1.662 meter boven het zeeniveau en de gemiddelde gletsjer wandeling duurt tussen de vier en zes uur. Ook is het mogelijk om wandelingen te maken met een gids die u naar de meest afgelegen gebieden van de gletsjer begeleidt.

Weer terug in Bergen? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan de Hanzekade Bryggen. Deze kade bestaat uit een reeks Hanze Handelshuizen en staat sinds 1979 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Aan de kade vindt u diverse cafés en restaurants, waar u in de zomer heerlijk op het terras kunt zitten.

Jouw roadtrip door Noorwegen begint bij Color Line

Op weg naar Noorwegen