De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Zomer in Sirdal

Zoek en boek

Boek een vakantie met verblijf in Sirdal

Vind een prijs en boek een vakantie in Sirdal

Groot assortiment vakantiehuisjes die perfect zijn gelegen voor wie de geweldige Noorse fjorden willen ervaren.

De prijs is inclusief overtocht en wordt berekend op basis van datum en beschikbaarheid.

Selecteer datum en toon prijs

Boek
Sirdal in FjordNoorwegen

Een van de mooiste bestemmingen in Noorwegen

Sirdal ligt in het zuiden van Noorwegen en is snel aan te rijden vanaf Kristiansand, een van de Color Line bestemmingen in Noorwegen. Het is de perfecte uitvalsbasis om alles te ervaren wat FjordNoorwegen te bieden heeft, zoals:

Prachtige toegang tot het dorp Lysebotn

Diep in de monding van de Lysefjord ligt het kleine dorpje Lysebotn, dat oorspronkelijk alleen bereikbaar was vanaf het water. Tegenwoordig kronkelt een prachtige kustweg zich langs de bergwand naar het charmante dorp. De kustweg biedt toegang tot het adembenemende uitzicht op de fjord vanuit het autoraam. Tijdens de zomervakantie van het gezin aan de Lysefjord is de weg naar Lysebotn dan ook een voor de hand liggende excursiebestemming.

Duizelingwekkende sensaties vanaf de "Preikestolen"

Enkele honderden meters boven het oppervlak van de fjord troont het 600 vierkante meter grote bergplateau van de Preikestolen (de Preekstoel). De Preikestolen is waarschijnlijk gevormd door gesmolten ijsmassa's 10.000 jaar geleden en is vandaag de dag een van de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Het uitzicht over de fjord en de bergen geeft een duizelingwekkend gevoel van zweven tussen hemel en zee.

Laat de adrenaline stromen op de Kjeragstenen

Tijdens de wandeling van de Preikestolen naar de Kjeragstenen krijgt stroomt de adrenaline rijkelijk. De Kjeragsteen is ingeklemd in een rotskloof. Een stap op de grote steen leidt tot een direct uitzicht op 1000 meter naar het diepblauwe oppervlak van de fjord.

Van witgekalkte houten huizen tot kletterende watervallen

Authentieke witte houten huizen omringen de kathedraal van Stavanger uit de 11e eeuw. Smalle kronkelende straatjes, een haven die avontuur uitstraalt en tal van spannende winkels completeren de idyllische sfeer van de kustplaats. De fascinerende stad Stavanger is de perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke trip naar de Lysefjord. Op een fjordcruise komt het hele gezin dichtbij de natuur van de Lysefjord. Leun achterover en geniet van de ervaring terwijl de boot richting de 400 meter hoge waterval Hengjanefossen beweegt. De massa water stort over de klif voordat het met een oorverdovend geluid het oppervlak van de fjord breekt. Op een mini-vakantie aan de Lysefjord kan het hele gezin het fascinerende fjordlandschap van dichtbij ervaren. Stavanger kan het vertrekpunt zijn voor een fjordcruise. Of rijd naar een van de kleinere steden langs de fjordkust en huur een roeiboot.

Vakantie in Noorwegen