De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Bergen

Top tips om te doen in en rondom Bergen

Vind een prijs en boek een vakantie in Bergen

Bergen is de tweede stad van Noorwegen en naar Noorse begrippen een wereldstad. De stad is vele musea, galerieën, culturele evenementen en eetgelegenheden rijk en is dan ook zeer levendig terwijl het toch een gemoedelijke sfeer heeft.

De prijs is inclusief overtocht en wordt berekend op basis van datum en beschikbaarheid.

Selecteer datum en toon prijs

Boek

Prachtig Bergen

Bergen stammer fra tusmørket i den norske vikingetid og var et vigtigt handelscenter i middelalderen, så der er en masse kulturarv at beundre. Og det med naturen og havet inden for rækkevidde. 

UNESCO Bryggen

De Hanzewerf Bryggen is een van de markantste plekken van Bergen en is opgenomen op de UNESCO lijst van cultureel erfgoed. De grote brand van 1702 legde het gebied volledig in de as, waarna het huidige Bryggen op de fundamenten van het oude vrijwel ongewijzigd werd herbouwd. Bezoek de vismarkt of het fort van Bergenhu Daarnaast zijn er veel cafés, restaurants en winkels om uit te kiezen. Veel van de winkels verkopen traditionele en unieke ambachten.

Bryggen Museum

Ideaal startpunt van een verkenning van het historische Bryggen is het Bryggens Museum. In dit cultuur historisch museum zijn archeologische vondsten te bewonderen en presentaties bij te wonen die veel vertellen over het vroegere dagelijkse leven. Vraag naar de brochure om bij de hand te houden om Bryggen te verkennen. Er is ook een bezoekerscentrum in Bryggestredet in het midden van Bryggen en natuurlijk is het ook mogelijk een guided tour te doen.

Eten in Bergen

Bergen barst van de gezellige en goede restaurants, maar wie dol is op zeevruchten en echt iets bijzonders wil gaat naar Cornelius, net iets buiten de stad. Het restaurant ligt direct aan zee op een klein eiland met spectaculair uitzicht op het fjord en de bergen. In de zomer gaan de schuifdeuren open en eet je op de kade het beroemde meteorologische menu; gerechten geïnspireerd op het weer. Elk seizoen heeft z’n charme bij Cornelius: als het koud is gaat de open haard aan en zijn de smaken krachtiger.

De 7 bergen rondom Bergen

De zeven bergen die Bergen omringen bieden niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook genoeg mogelijkheden voor een actief dagje uit. De populairste bergen zijn Fløyen die bereikbaar is met een kabelbaan vanuit het stadscentrum en de berg Ulriken. Op de top van Ulriken, de hoogste berg, is een zipline met geweldig uitzicht over de stad en fjorden. Een populaire wandeling combineert beide bergen met een panoramische wandeling over Vidden.

Shoppen

Op het gebied van winkelen is Bergen de hoofdstad van Noorwegen. Als typische handelsstad door de eeuwen heen, zijn er tal van verleidelijke winkels te vinden. In het compacte stadscentrum vind je kleinschalige niche winkels, winkels met het beroemde Scandinavische design  tot stores van grote merken door elkaar heen. Als het weer tegenvalt,vind je op korte afstand van Bergen grote overdekte winkelcentra zoals het Lagunen Storsenter.

Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Op weg naar Noorwegen

Meer informatie