De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Zomerervaringen aan de Sognefjord

ZOEK EN BOEK

Boek een vakantie met een verblijf aan de Sognefjord

In de prachtige natuur die de Sognefjord omringt, is het bijna onmogelijk om geen geweldige zomervakantie te hebben.

Zoek en boek accommodatie aan de Sognefjord

We hebben de beste aanbiedingen voor een zomervakantie aan de Sognefjord geselecteerd, of je nu op zoek bent naar een hotel of een vakantiehuis, we hebben een ruime keuze.

Selecteer datum en toon prijs

Boek

Zomerervaringen aan de Sognefjord

Klaar met gewone wandelingen? Ga de gletsjer op!

Een van de meest spectaculaire dingen die je kunt doen, is een begeleide gletsjerwandeling maken. Dit kun je doen op Jostedalsbræen, dat met een oppervlakte van meer dan 480 km2 de grootste gletsjer op het Europese vasteland is, of op de gletsjerarmen Nigardsbræen en Flatbræen.

Het water op met de wind in je haar

Wanneer je op vakantie bent aan de Sognefjord, moet je ook een tocht op de fjord zelf proberen. Er zijn verschillende leuke mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een trip maken in een snelle RIB-boot. Je kunt er ook voor kiezen om een tocht te maken in een elektrisch aangedreven fluisterboot. Of huur kajaks en bepaal zelf het tempo. Zo'n vaartocht op de Sognefjord is een prachtige en unieke ervaring die je niet op veel andere plaatsen zult vinden.

Ongelooflijke maar waardevolle wandelverhalen

Noorwegen is altijd al een populaire bestemming geweest voor wandelliefhebbers. Maar met name de gebieden rond de Sognefjord zijn fantastische plekken om te wandelen. In Utladalen kun je onder andere de Vettisfossen ervaren, Europa's hoogste, niet-gereguleerde waterval met een indrukwekkende vrije val van 275 meter. Maar er zijn ook veel andere wandelingen rond de Sognefjord met de meest prachtige natuurexpedities - zoals in Keipen, Molden en Aurlandsdalen. Na zo'n reis zul je zeker genoeg wandelverhalen hebben om te delen en over te praten bij thuiskomst.

Vikingdorpen, microbrouwerijen en staafkerken

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur zijn er ook volop dingen om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding krijgen in het Vikingdorp Njardarheim in Gudvangen - een bijna exacte kopie van een echt dorp, waar moderne Vikingen nu wonen. Er zijn ook verschillende microbrouwerijen waar je het lokale bier of cider kunt proeven. Over het algemeen is het fjordklimaat goed voor de lokale gerechten die hierdoor extra smaakvol zijn. Maak zeker een bezoek aan een van de prachtige, oude staafkerken. De staafkerken zijn gemaakt van hout, en de Borgund Staafkerk is het best bewaard gebleven in Noorwegen. Echter, de Urnes Staafkerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en verdient ook een bezoek. Beide kerken zijn gebouwd in de 12e eeuw.

Bergachtig Bergen

Hoewel het niet groot is qua oppervlakte en bevolking, is Bergen een fantastische stad. De stad was vroeger de hoofdstad van Noorwegen en is altijd een belangrijke handels- en scheepvaartstad geweest. Het biedt veel historische en culturele ervaringen - zoals Bryggen, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en een ruime keuze aan theaters, concerten en festivals. Bergen is daarom absoluut altijd een bezoek waard.

 

Je kunt dit ervaren aan de Sognefjord

Flåmsbana

Probeer een van de mooiste treinreizen ter wereld door adembenemende natuur en de bergen - 867 meter boven zeeniveau

De Heiberg Collecties

Een openluchtmuseum in een schilderachtig gebied met ongeveer 40 historische gebouwen van de middeleeuwen tot onze tijd

Fossar

Ervaar een aantal van de vele prachtige watervallen in de Sognefjord. Verschillende daarvan behoren tot de grootste in Noorwegen

Fjordcruise

Mooie zeiltochten op de prachtige fjordaftakkingen met veel fantastische natuurexpedities vanaf het water

Begeleide kajaktours

Word één met de natuur met deze prachtige en leuke manier om de Sognefjord te ervaren

Flam Zipline

Probeer de langste kabelbaan van Scandinavië op bijna 1,4 km - 820 meter boven zeeniveau

Vakantie in Noorwegen