De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Oslo-Stedentrips

Geniet tijdens een mini-cruise van Kiel naar Oslo van een droomovernachting in Oslo. Kies een centraal gelegen stadshotel uit een van de vele hotelaanbiedingen.

Op de fiets Oslo verkennen

De fiets is dé ideale manier om Oslo te ontdekken. Een leuke en eenvoudige route is die langs Oslo’s havenpromenade. Een 9 kilometer lange route langs het water met allerlei hoogtepunten zoals  het Operahuis, het Astrup Fearnley Museum en Bjørvika Barcode, een gebied met twaalf wolkenkrabbers. Een culinaire afslag is nooit ver weg: op de fiets wordt je getrakteerd op heerlijke geuren van verse lokale gerechten en is het een kwestie van je neus volgen. Startpunt: Kongshavn.

Culinair genieten

Oslo wordt ook wel de hoofdstad van vers genoemd. Dankzij de nabijheid van de zee en de natuur eet je dan ook altijd vers: van vers aangevoerde vis in de haven tot lokaal verbouwde ingrediënten. De keuze aan restaurants is even groot: van beroemde sterrenrestaurants zoals Maaemo waar niets anders dan ingrediënten van Noorse bodem of zee op het bord ligt, tot internationale restaurants als het Thaise Plah of het Italiaanse Baltazar. En alles er tussen in. Eet smakelijk!

Oslo Summer Park

Oslo Summer Park is een van de grootste klimparken van Scandinavië en ligt op nog geen half uur van het stadscentrum. Er zijn negen parcoursen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Verder zijn er meer dan 150 verschillende elementen in het park, waaronder een 900 meter lange zip-line. Hoogtepunt is de ‘Tigerspranget’ (de tijgersprong), een 13 meter vrije val alvorens je langzaam afdaalt. Uiteraard is alle uitrusting en een training om je veilig tussen de boomtoppen te begeven, inbegrepen.

Gustav Vigeland

Een beroemde Noorse kunstenaar is Gustav Vigeland, die leefde van 1869 tot 1943. Een van Oslo’s belangrijkste attracties is het sculptuurpark in het Frogner Park, waarvoor de kunstenaar ook tekende voor het ontwerp en de architectuur. In het park staan meer den 200 sculpturen van zijn hand, in brons, graniet en gietijzer. Het park is het gehele jaar gratis te bezoeken. De nalatenschap van Vigeland is nog veel groter:  in het nabijgelegen Vigeland museum zijn foto’s, schetsen, brieven en tekeningen van zijn hand te zien.

Bijzonder overnachten in Oslo

Met meer dan 50 hotels is er voor iedereen wel iets te vinden. Het Radisson Blu Plaza Hotel biedt met 37 verdiepingen een verblijf op grote hoogte en geweldig uitzicht. Hotels die de culturele en artistieke aard van Oslo recht doen zijn er ook: we noemen designhotel The Thief of het theaterhotel Scandic Edderkoppen. Met een beperkt budget is er keuze uit talloze pensions, (jeugd) herbergen en huisjes. Er zijn zelfs campings. Op tijd reserveren wordt aangeraden.

Norwegian Folk museum

Beleef de geschiedenis van Noorwegen van het begin van de jaren 1500 tot de moderne tijd. Er zijn dagelijks exposities in de tentoonstellingshal of in het openlucht museum. Wist u bijvoorbeeld dat het Folk museum 's werelds oudste openluchtmuseum is? Het openluchtmuseum heeft stukken uit verschillende regio's en tijdperken in de geschiedenis. Het bestaat uit meer dan 150 huizen; waarvan de meeste open zijn voor publiek. Het Folk museum is gemakkelijk te bereiken vanuit het stadscentrum met de bus naar Bygdøy.

Holmenkollen - Ervaar ski springen

Dit is een van de meest bezochte toeristische attracties in Noorwegen. De beroemde ski springheuvel biedt een panoramisch uitzicht vanaf de top van de toren. U kunt ook met een tokkelbaan de heuvel af en de sensatie van skispringers ervaren. Belangrijk detail: de toren is alleen open voor publiek tijdens het ski laagseizoen.

Shoppen

In Oslo zijn winkels in alle prijsklassen te vinden; van exclusieve merken tot geweldige koopjes. Voor dat ene exclusieve kledingstuk kunt u bijvoorbeeld naar Grünerløkka of Bogstadveien gaan. Wanneer u juist op zoek bent naar iets traditioneels zijn de winkels in de buurt van Aker Brygge en het stadhuis misschien meer iets voor u.

Vigelands parken

Bekijk de werken van Gustav Vigeland. Het park beschikt over meer dan 150 beeldhouwwerken, waaronder de beroemde "angry boy" en de monoliet. Het park is ook een populaire plek voor de locals om rond te hangen. Toegang tot het park is gratis.

De nationale opera en ballet in Noorwegen

De nationale opera en ballet in Noorwegen zijn een adembenemende ervaring. De opera is beroemd vanwege haar unieke architectuur, omdat het net lijkt alsof het gebouw uit de Oslo Fjord komt. Ook kunt u over het dak van het marmeren gebouw lopen voor een extra bijzondere ervaring. De opera ligt direct naast het centraal station.