De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Stavanger

Als voormalige Europese culturele hoofdstad, biedt Stavanger een uitgebreide keuze aan musea en culturele evenementen. 

Vind een prijs en boek een vakantie in Stavanger

Het centrum van Stavanger is vrij compact, wat het mogelijk maakt om de meeste bezienswaardigheden te belopen.

De prijs is inclusief overtocht en wordt berekend op basis van datum en beschikbaarheid.

Selecteer datum en toon prijs

Boek

Top tips te doen in en rondom Stavanger

De oude stad van Stavanger biedt de grootste verzameling houten huizen in Europa, met ruim 170 witte houten huizen. De regio Stavanger staat bekend om vele mooie attracties, waaronder de Lysefjord, het strand van Sola en uiteraard de wereldberoemde rotsformatie Preikestolen (De Preekstoel). 

Preikestolen

Een iconische plek en alleen daarom al een must see. Maar je moet er wel wat voor doen. De tocht naar de beroemde klif die zich op 604 meter boven het  Lysefjord bevindt is 8 kilometer lang. Wandelervaring is zeker aanbevolen, want er wordt een flink hoogteverschil overbrugd.  Er zijn ook andere manieren om Preikestolen te ervaren, met een kano of een luxe jacht desgewenst met een helikoptervlucht inbegrepen.

Oud Stavanger

Het oude Stavanger aan de westkant van Vågen bestaat uit 173 houten gebouwen uit het einde van de 18e eeuw. De meeste van hen zijn kleine, witte huisjes en zijn met zorg bewaard en gerestaureerd. Een unieke plek die een rijke geschiedenis uitademt maar tegelijkertijd toch ook heel levendig is.  Oud Stavanger is namelijk erg populair als woonwijk en ook vind je hier veel galerieën en boetieks.  Een bezoek aan Oud-Stavanger kan goed gecombineerd worden met Het Noorse Conservenmuseum of het Maritiem Museum.

Food safari

De Stavanger regio is de regio waar veel voedsel voor het hele land vandaan komt. Om de smaken en geuren te ontdekken is een zogenaamde ‘food safari’ met een klein groepje van maximaal 12 personen een aanrader. De safari  start in het Noorse conserven museum om het zilver van de zee te proeven. Daarna bezoek je de vismarkt om de vangst van de dag te proeven en loop je langs de haven. Als voedselstad heeft Stavanger een ruime keuze aan restaurants. Het eindpunt van de ontdekkingstocht is bij Butcher Idsøe, waar je specialiteiten zoals de Gladmat-worst kan proeven.

Museum voor Schone Kunsten

 

Het museum voor Schone Kunsten van Stavanger biedt een verzameling van voornamelijk Noorse kunst, variërend van negentiende eeuw tot hedendaagse kunst. Te bewonderen is o.a. een unieke inzameling van schilderijen van Lars Hertervig (1830-1902), die werd geboren in Tysvær te noorden van Stavanger.  Zijn krachtige impressies van het landschap zijn zeer indrukwekkend. Het museum is prachtig gelegen in het park rondom het meer Mosvannet, op 3 km van het stadscentrum.

Overnachten in een vuurtoren

Wil je eens anders overnachten, op een unieke plek en ver van de bewoonde wereld, dan biedt de Stavanger regio een ruim aanbod aan vuurtorens om te overnachten. Voor een unieke ervaring in de voetstappen van de vuurtorenwachter. De Eigerøy vuurtoren bijvoorbeeld stamt uit 1853 en beschikt over een van Europa’s meest krachtige lichtbronnen. Of overnacht op een eiland, op bijvoorbeeld de De Feistein vuurtoren. Zo zijn er maar liefst 7 vuurtorens geschikt gemaakt voor overnachtingen.

+4
Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Op weg naar Noorwegen

Meer informatie