De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Vakantie in Gausta

GAUSTA

Zoek en boek

Ervaar het adembenemende uitzicht over Telemark, beleef de cultuurgeschiedenis van het hooggebergte van dichtbij in het Norsk Industriarbeider museum of voel de adrenaline van de hoogste bungeejump van Noorwegen. Een vakantie in Gaustablikk is een eldorado vol cultuur, geschiedenis, avontuur en natuur.

Zoek en boek in Gausta

De prijs wordt berekend op basis van gewenste data en beschikbare capaciteit.

In Gausta bieden we verblijf in hotels, vakantiehuisjes en appartementen aan.  We hebben een selectie gemaakt van de beste aanbiedingen voor een heerlijke zomervakantie waardoor je altijd de ideale setting vindt in Gausta, ongeacht naar welke vakantie-ervaring je op zoek bent.

 

Selecteer datum en toon prijs

Boek
GAUSTABLIKK

Wat te doen

Gaustablikk is de perfecte plek voor allerlei soorten activiteiten. Of je nu wilt klimmen, wandelen, watersporten of gewoon van het uitzicht genieten, Gaustablikk heeft het allemaal. De uitstekende wandelpaden nodigen uit tot uitgebreide tochten, de 18-holes golfbaan is geweldig gelegen en klimavonturen beleef je hier op een van de hoogste bergen van Noorwegen.

Gaustatoppen - uitzicht over één zesde van Noorwegen

Op 1.883 meter boven zeeniveau is Gaustatoppen het hoogste punt van Telemark. Vanaf de prachtige bergtop kun je op een heldere dag één zesde van Noorwegen zien - van de grens met Zweden in het oosten tot aan de kust bij Skagerrak in het zuiden. Gaustatoppen is ook van een afstand een indrukwekkend gezicht, waar de met sneeuw bedekte berg majestueus weerspiegeld wordt in het heldere water van de bergmeren.

Rjukan - de stad bij de rokende waterval

Rjukan is een kleine stad met een grote geschiedenis waaraan het de nominatie op de UNESCO Werelderfgoedlijst te danken heeft. In 1810 meldde geologieprofessor Jens Esmark aan de koning in Kopenhagen dat de hoogste waterval ter wereld was gevonden in Rjukan. Echter, Esmark had verkeerd gemeten en Rjukanfossen met zijn 104 meter was in werkelijkheid niet hoog genoeg voor de titel van 's werelds hoogste waterval. Desondanks heeft de Noorse waterval reizigers van over de hele wereld naar Rjukan bij Gausta gelokt om Rjukanfossen - de rokende waterval - te ervaren.

Noors Industrieel Arbeidersmuseum en bungeejumpen bij Vemork

In 1943 vond een van de belangrijkste sabotageacties van de Tweede Wereldoorlog plaats bij de Vemork-waterkrachtcentrale. Vandaag de dag is Vemork omgebouwd tot het Noors Industrieel Arbeidersmuseum, waar je onder andere kunt zien hoe Noorse saboteurs voorkwamen dat de Duitsers nucleaire wapens produceerden. Als je een historische ervaring wilt combineren met een adrenalinekick van topklasse, dan is Vemork ook een voor de hand liggende excursiebestemming. Hier vind je de hoogste bungeejump van Noorwegen. Waag de sprong vanaf een hangbrug in een bungeejump van 84 meter naar een diepe kloof en krijg het gevoel alsof je in een trechter van rotsmuren verdwijnt.

Krossobanen - historische kabelbaan bij Hardangervidda

De Krossobanen is de eerste kabelbaan van Noord-Europa en werd oorspronkelijk gebouwd om de inwoners van de stad Rjukan naar het zonlicht op de bergtop te brengen. Zoef met de historische rode gondels van de Krossobanen naar het grootste nationale park van Noorwegen, Hardangervidda. Vanaf hier heb je gratis toegang tot een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Kijk goed om je heen om verlegen poolvossen, zeldzame vogels en de grootste populatie rendieren van Noorwegen te spotten. Vakanties in Rjukan / Gausta brengen je op verschillende manieren dichter bij de geschiedenis en de natuur van Noorwegen. Rjukan / Gausta is er gegarandeerd een ervaring voor alle zintuigen.

+4
Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

Vakantie in Noorwegen