De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Vakantie in Hovden

Hovden

Zoek en boek

Hovden ligt in het hart van de Noorse bergen, op slechts een paar uur rijden van Kristiansand. De korte reis vanuit de aankomsthaven maakt Hovden een perfecte bestemming voor het plannen van een actieve zomervakantie.

Zoek en boek een vakantie in Hovden

In Hovden vind je een ruime selectie accommodaties, zowel hotels, vakantieappartementen als huisjes. We hebben de beste overnachtingsmogelijkheden geselecteerd voor jouw zomervakantie in Hovden.

Selecteer datum en toon prijs

Boek
Hovden

Dingen om te doen

Van wandelen en fietsen tot watersporten en vissen, Hovden biedt een breed scala aan activiteiten en onvergetelijke vakantie-ervaringen. De adembenemende landschappen zijn ook het perfecte decor om te kajakken, raften en wandelen. De omringende natuur is een van de mooiste die je in Noorwegen zult vinden.

Vissen in Hovden - vang een forel in de bergen

Hovden is een paradijs voor sportvissers. Meren, rivieren en fjorden bieden mogelijkheden om te vissen met vlieg, lokvoer of net. De visreis in Hovden kan bijvoorbeeld langs de rivier de Otra plaatsvinden of vanuit een boot op het meer Hartevatn. Wat voor manier van vissen je ook kiest, er zijn goede kansen om een bruine forel aan de haak of in het net te krijgen.

Wandelen in Hovden - tel stappen op de Byklestigen

De Byklestigen was oorspronkelijk de enige en gevaarlijke weg over de berg naar de stad Bykle. Tegenwoordig is de Byklestigen hersteld, zodat zowel kinderen als volwassenen samen een leuke en andere wandeling in Hovden kunnen maken. Er zouden 71 treden op de Byklestigen moeten zijn, maar je kunt zelf tellen. De wandeling duurt ongeveer een half uur. In Hovden zijn ook wandelroutes die minder geschikt zijn voor kinderen. Doe je rugzak om en trek je wandelschoenen aan voordat je op een cultuurhistorische reis door het landschap van de hooggebergte vertrekt. In drie of vier dagen kun je helemaal van Hovden naar Haukeliseter wandelen. Maar de route kan ook worden verdeeld in kleinere dagtochten

 

Hovden Badeland - alleen voor waterratten

Op 850 meter boven zeeniveau bevindt Hovden Badeland zich in een magische natuurlijke omgeving. 3000 vierkante meter waterparadijs, verspreid over 2 verdiepingen binnen en buiten, biedt alles, van wilde glijbanen tot rustgevende whirlpools. Er zijn zwembaden en wateractiviteiten voor alle leeftijden, en het water is het hele jaar door 30 graden.

Golfen in Hovden - Hole in one op een van de hoogste banen van Noorwegen

Speel een ronde golf in Hovden en voel het bevrijdende gevoel wanneer de driver door de frisse berglucht zwaait en de bal richting een van de negen holes van Ørnefjell Golfbane vliegt. Ørnefjell Golfbaan ligt tussen rivieren, bergen en meren op 720 meter boven zeeniveau. Het uitzicht nodigt je uit om volledig op te gaan in de gevarieerde uitdagingen van de baan. Golfen in Hovden is een goede keuze voor de perfecte setting voor een gedenkwaardige hole in one. Waterspellen in Hovden Badeland, wandelen in Hovden, vissen in Hovden of golfen in Hovden. Ben je van alles wat of van veel van één? In Hovden vind je een uitgebreid scala aan spannende activiteiten voor waterratten en wandelaars.

Je kunt dit ook beleven in Hovden

Over Hovden

Gezinsvriendelijke activiteiten, paden, eetgelegenheden en fantastische landschappen.

Setesdalsmuseet - Lislestog

Een verzameling prachtige houten huizen in een prachtige natuur.

Vatnedalsdammen

Indrukwekkend waterreservoir met 14 compartimenten.

Kjerag

Kjerag rijst 1084 meter boven de Lysefjord uit en is de hoogste piek van allemaal.

Fietsen in Hovden

Fietstochten voor jong en oud in verschillende terreinen. Van wegfietsen tot downhill fietsen.

Vakantie in Noorwegen