De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Reservering annuleren of wijzigen

Hoe verander ik mijn reis?

Bij wijzigingen in de reservering op verzoek van de klant gelden wijzigings- of annuleringskosten. Neem voor een wijziging of annulering telefonisch (0800-6666-111), via e-mail (kundeservice@colorline.no) of middels het contactformulier contact op met onze klantenservice onder vermelding van uw boekingsnummer. Bewaar uw boekingsbevestiging met het boekingsnummer op een veilige plaats.

Voor annuleringen gelden voor individuele reizigers volgende voorwaarden:

All-in reizen: 

Bij annulering tot 31 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 10% van de reissom met een minimum van € 30,- p.p.
Bij annulering van 30 tot en met 8 dagen voor vertrek 50% van de reissom.
Bij annulering vanaf 7 dagen voor vertrek 100% van de reissom. 

Minicruises en overtochten:

"Economy"-tarief

De reiskosten worden niet gerestitueerd.

"Flex"-tarief

Tot 24 uur voor vertrek worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. De reiskosten worden geheel gerestitueerd.
Bij minder dan 24 uur voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Annuleringskosten worden ook in rekening gebracht indien een reiziger zich niet tijdig op de in de reisdocumenten aangegeven tijden op de desbetreffende vertrekplaats heeft gemeld. 

Omboekingen:

Omboekingen zijn wijzigingen van de vertrekdatum, de bestemming, de plaats van vertrek of aankomst, het verblijf of het vervoer.

Op verzoek van de reiziger worden voor zover mogelijk wijzigingen van de reservering (omboeking) doorgevoerd.

In het belang van de reiziger (bewijsvoering) en ter voorkoming van misverstanden dienen omboekings- en wijzigingsaanvragen altijd schriftelijk te worden ingediend. De daaruit voortvloeiende kosten dienen onmiddellijk te worden voldaan. Bij omboekingen door de reiziger vraagt Color Line een passende vergoeding.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

All-in reizen:  

Tot 14 dagen voor vertrek bedragen de wijzigingskosten € 30 per persoon. Een omboeking binnen 14 dagen wordt als annulering met een daarop volgende nieuwe reservering behandeld. Zie "Annulering".

Minicruises en overtochten:

"Economy"-tarief
Naast eventuele hogere reiskosten worden wijzigingskosten in rekening gebracht van € 95 per wijziging, deze kosten dienen direct betaald te worden.

"Flex"-tarief

Omboekingen zijn te allen tijde mogelijk zonder extra kosten. Het verschil met een eventueel hogere reissom dient onmiddellijk te worden betaald.