De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Reisinformatie voorafgaand vertrek

Voor vertrek

Hieronder vindt u wat nuttige informatie voor uw afvaart met Color Line.

Tickets
De prijs van het ticket geldt voor de overtocht per persoon en per slaap- / zitplaats in de desbetreffende hut- of zitplaatsklasse.

Maaltijden zijn niet in de ticketprijs inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Color Line behoudt zich het recht voor om zich voor alle extra bedragen te baseren op de prijslijst van de dag van afvaart. Terugbetaling van ongebruikte tickets dient schriftelijk aangevraagd te worden. De aanvraag dient uiterlijk vier maanden na de datum van afvaart ontvangen te zijn. Verloren tickets worden niet vergoed.

Tickets zijn niet overdraagbaar. Color Line behoudt zich het recht voor om gereserveerde accommodatie te wijzigen. Een klant die een ticket van Color Line via internet koopt, betaalt de prijs volgens de op internet genoemde dienstregeling en tarieven

Inschepen 
Zie de onderstaande inscheeptijden.

Kiel – Oslo 
Inchecken van passagiers zonder vervoermiddel
Passagiers zonder vervoermiddel kunnen inchecken bij de ticketbalie (vanaf 10:00). Passagiers dienen uiterlijk 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Inchecken van passagiers met een auto, fiets of motorfiets
Passagiers met een vervoermiddel checken direct aan de kade in (vanaf 10:00). Passagiers dienen uiterlijk 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Hirtshals – Kristiansand/Larvik 
Alle passagiers dienen zich uiterlijk 60 minuten voor de afvaart te melden om in te checken.

Sandefjord – Strømstad 
Alle passagiers dienen zich uiterlijk 30 minuten (van 22/06 tot 26/08 60 minuten) voor de afvaart te melden om in te checken.

Reisdocumenten 
Alle passagiers dienen in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Deze moeten op verzoek getoond worden. Voor eventuele kosten van het weigeren van de toegang is de passagier aansprakelijk. De bestuurder moet een internationaal verzekeringsbewijs (de zgn. ‘groene kaart’) en het kentekenbewijs kunnen overleggen. De eigenaren wordt aanbevolen vooraf bij hun verzekeringsmaatschappij te informeren naar de meest recente voorschriften inzake hun voertuig.

Dieren 
Aan het vervoeren van honden of katten in een voertuig of kooi op het autodek zijn kosten verbonden. Denkt u eraan dat Noorwegen en de meeste andere Europese landen zeer strikte regels kennen met betrekking tot het invoeren van dieren. Neemt u voor verdere inlichtingen en een aanvraagformulier contact op met een dierenarts. In de openbare ruimten en hutten zijn geen dieren toegestaan.

Bagage en Vracht 
Passagiers mogen maximaal 50 kg dan wel een halve kubieke meter bagage kosteloos meenemen, naast de bagage die in hun voertuig bewaard wordt. Meubels, kisten, grote koffers, hutkoffers e.d. worden als vracht beschouwd, waarvoor betaald dient te worden.