De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Color Line cijfers & feiten

Algemene feiten over de organisatie

Color Line behoort tot de absolute top onder de veerbootrederijen in Europa. Het is een concern met een lange en succesvolle geschiedenis. Color Line heeft zich uitstekend aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen zowel in de transport- als de toeristensector.

Color Line is de grootste cruise- en veerbootrederij in Noorwegen en behoort tevens tot de meest toonaangevende rederijen in Europa. Met haar vloot van 5 schepen bedient Color Line 4 routes. Zo vertrekken de cruiseschepen in lijndienst, de ´Color Magic´ en de ´Color Fantasy´, dagelijks voor een minicruise vanaf Kiel naar Oslo. Uitstekende faciliteiten in de conferentiecenters van beide schepen bieden de ideale locatie voor vergaderingen of conferenties op zee. U bereikt Noorwegen vanaf het Deense Hirtshals met de snelle en comfortabele Color Line SuperSpeed schepen in slechts 3,5 uur. Color Line heeft niet alleen de hoogste omzet als aanbieder van mini-cruises in Duitsland, maar is tevens de grootste reisorganisatie voor reizen naar Noorwegen. Dat geldt niet alleen voor stedentrips naar Oslo, maar ook voor skivakanties en rondreizen en voor hotel- of huttenvakanties aan de Noorse Fjorden en in de aantrekkelijke wintersportoorden van Noorwegen.

Met de nieuwe cruiseschepen van de lijndienst, de M/S Color Fantasy en de M/S Color Magic, heeft Color Line de enige Duits-Noorse rechtstreekse verbinding herpositioneerd. Deze klassieke veerverbinding tussen Kiel en Oslo bestaat al sinds 1961. Dankzij de introductie van de M/S Color Fantasy, het eerste cruiseschip met autodek in december 2004 ontstond een eldorado voor mini-cruises. De 20 uur durende zeereis heeft sinds de ingebruikname van de M/S Color Fantasy het karakter van een cruise, een volstrekt novum in de Duitse lijnscheepvaart voor passagiers. Met het tweede cruiseschip, de M/S Color Magic, is Kiel sinds medio september 2007 de enige haven in Duitsland, van waaruit dagelijks het hele jaar door mini-cruises worden georganiseerd.

Het tweede deel van het actuele investeringsprogramma van Color Line betreft het verkeer op de korte vaarroutes, waarvoor de reistijd slechts enkele uren bedraagt. Beide nieuwe Color SuperSpeed schepen zorgen voor een nieuwe kwaliteit in het scheepsverkeer tussen Noord-Denemarken en Zuid-Noorwegen, waar snelheid en efficiëntie van groot belang zijn. Sinds maart 2008 vaart de SuperSpeed 1 ook op de route Hirtshals-Kristiansand. In juni 2008 werd de SuperSpeed 2 tussen Hirtshals en Larvik ingebruik genomen. Met meer afvaarten, een grotere capaciteit en een snellere afhandeling zet Color Line nieuwe normen in het veerverkeer over het Skagerrak. Een belangrijke bijdrage daartoe levert ook de nieuwe veerhaven ´Revet´ in Larvik die in juni 2008 werd geopend. Color Line zelf is de uitbater van de nieuwe terminal en heeft Kr 270 miljoen geïnvesteerd in gebouwen en moderne havenkantoren.

Color Line AS is een volle dochter van de Holding Color Group ASA, waarvan Olav Nils Sunde de enige eigenaar is. Behalve een uitgebreide keuze aan routes naar Noorwegen biedt Color Line ook reizen naar Noorwegen. Zowel naar vakantiehuizen en hotels, skivakanties en autorondreizen en stedentrips - Color Line is een van de grote, in dit geval specialisten als het gaat om vakanties naar en in Noorwegen.

In 2014 hebben meer dan 4 miljoen passagiers met Color Line gereisd. De verbinding die Color Line biedt tussen Kiel en Oslo is de enige rechtstreekse veerverbinding tussen Duitsland en Noorwegen. Kortom Color Line Noorwegen verzorgt met 7 schepen via 4 routes de verbinding tussen de buurlanden Zweden, Denemarken en Duitsland.

Kiel-Oslo 
Het is Color Line gelukt om de traditionele verbinding voor cruiseschepen opnieuw te positioneren. Sinds september 2007 vertrekken twee dagelijks afwisselende cruiseschepen vanaf Kiel. De passagiers kunnen gedurende twintig uur genieten van een sfeervolle cruise tussen Schleeswijk-Holstein en de Noorse hoofdstad. Een mini-cruise met ofwel de M/S Color Fantasy of de M/S Color Magic biedt drie dagen lang een ontspannende, avontuurlijke en belevenisvolle vakantie.

Hirtshals - Larvik 
Color Line zet sinds juni 2008 de tweede nieuwe SuperSpeed veerboot in op de traditionele route naar Telemark. De vaartijd bedraagt slechts 3 uur en 45 minuten.

Hirtshals - Kristiansand 
Op deze route tussen Denemarken en de kust van Sörlands is sinds maart 2008 de eerste van de nieuwe Color SuperSpeed veerboten actief. De reistijd met de Color SuperSpeed 1 bedraagt 3 uur en 15 minuten.

Sandefjord - Strömstad 
De Noorse passagiers van Color Line benutten de snelle overtocht van het zuidelijke Oslofjord tussen Sandefjord en Strömstad graag voor een shopping trip naar Zweden. Binnen 5 uur van Hamburg naar de Deense Color Line haven Hirtshals: De Color Line veerhaven Hirtshals in Noord-Denemarken beschikt over een snelwegverbinding tussen Hamburg en Denemarken. De meeste routeplanners geven een reistijd tussen Hamburg en Hirtshals aan van 5 uur.