De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen ligt ingebed tussen beboste heuvels en het Oslofjord. Deze verbondenheid met de natuur maakt een verblijf in deze veelzijdige stad extra bijzonder.

Het compacte centrum is prima op de fiets of te voet te verkennen. Of het nu gaat om gastronomie, de laatste mode of kunst en cultuur: Oslo zet de trend. Met Color Line vaart u comfortabel vanuit Kiel direct naar deze zinderende hoofdstad. Top tips te doen in Oslo:

+3
Klik op de foto voor het openen van de fotogalerij.

 • Op de fiets Oslo verkennen

  De fiets is dé ideale manier om Oslo te ontdekken. Een leuke en eenvoudige route is die langs Oslo’s havenpromenade. Een 9 kilometer lange route langs het water met allerlei hoogtepunten zoals  het Operahuis, het Astrup Fearnley Museum en Bjørvika Barcode, een gebied met twaalf wolkenkrabbers. Een culinaire afslag is nooit ver weg: op de fiets wordt je getrakteerd op heerlijke geuren van verse lokale gerechten en is het een kwestie van je neus volgen. Startpunt: Kongshavn.

 • Culinair genieten

  Oslo wordt ook wel de hoofdstad van vers genoemd. Dankzij de nabijheid van de zee en de natuur eet je dan ook altijd vers: van vers aangevoerde vis in de haven tot lokaal verbouwde ingrediënten. De keuze aan restaurants is even groot: van beroemde sterrenrestaurants zoals Maaemo waar niets anders dan ingrediënten van Noorse bodem of zee op het bord ligt, tot internationale restaurants als het Thaise Plah of het Italiaanse Baltazar. En alles er tussen in. Eet smakelijk!

 • Oslo Summer Park

  Oslo Summer Park is een van de grootste klimparken van Scandinavië en ligt op nog geen half uur van het stadscentrum. Er zijn negen parcoursen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Verder zijn er meer dan 150 verschillende elementen in het park, waaronder een 900 meter lange zip-line. Hoogtepunt is de ‘Tigerspranget’ (de tijgersprong), een 13 meter vrije val alvorens je langzaam afdaalt. Uiteraard is alle uitrusting en een training om je veilig tussen de boomtoppen te begeven, inbegrepen.

 • Gustav Vigeland

  Een beroemde Noorse kunstenaar is Gustav Vigeland, die leefde van 1869 tot 1943. Een van Oslo’s belangrijkste attracties is het sculptuurpark in het Frogner Park, waarvoor de kunstenaar ook tekende voor het ontwerp en de architectuur. In het park staan meer den 200 sculpturen van zijn hand, in brons, graniet en gietijzer. Het park is het gehele jaar gratis te bezoeken. De nalatenschap van Vigeland is nog veel groter:  in het nabijgelegen Vigeland museum zijn foto’s, schetsen, brieven en tekeningen van zijn hand te zien.

 • Bijzonder overnachten in Oslo

  Met meer dan 50 hotels is er voor iedereen wel iets te vinden. Het Radisson Blu Plaza Hotel biedt met 37 verdiepingen een verblijf op grote hoogte en geweldig uitzicht. Hotels die de culturele en artistieke aard van Oslo recht doen zijn er ook: we noemen designhotel The Thief of het theaterhotel Scandic Edderkoppen. Met een beperkt budget is er keuze uit talloze pensions, (jeugd) herbergen en huisjes. Er zijn zelfs campings. Op tijd reserveren wordt aangeraden.

Op weg naar Noorwegen

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.visitoslo.com