De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Belangrijke informatie

Color Line blijft het overheidsadvies over het coronavirus in Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Zweden volgen.

Onze vertrekken

Afgelast en gewijzigd vertrek

De Noorse regering heeft strikte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 in Noorwegen aan te pakken. De maatregelen hebben grote gevolgen voor Color Line en de activiteiten in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Duitsland.

Toegangsbeperkingen voor Noorwegen

Op basis van de aanbeveling van de FHI gelden inreisbeperkingen voor Noorwegen voor Duitsland en andere landen (overzichtskaart en meer informatie hier). Controleer voor elke reis of u bevoegd bent om binnen te komen. De beperkingen hebben verschillende gevolgen voor onze ferryactiviteiten. Als reisbeperkingen veranderen, kunnen onze vertrekken ook veranderen

Hirtshals-Larvik/Kristiansand

 • Onze SuperSpeed-veerboten blijven vracht en passagiers vervoeren tussen Denemarken en Noorwegen. Let op de reisbeperkingen naar Noorwegen.
 • Vertrektijden: zie dienstregeling Hirtshals - Larvik / Kristiansand
 • Controleer ook de toelatingseisen voor Denemarken: meer informatie vindt u hier.
   
 • Belangrijke gegevens: De Noorse autoriteiten hebben besloten dat de infectiedruk in verschillende landen niet langer voldoende laag is. Dit betekent dat de reisinstructies zijn gewijzigd en nieuwe inreisbeperkingen zijn ingevoerd, evenals quarantainemaatregelen voor verschillende landen, waaronder Denemarken, dat vanaf 19 september middernacht rood wordt. Dit geldt tot 2 oktober voor meerdere reizen naar Noorwegen.
 • Belangrijke gegevens. Mondstukken aan boord: Om onze passagiers een veilige reis te garanderen, heeft Color Line richtlijnen ingevoerd voor het gebruik van gezichtsbescherming aan boord van de schepen tussen Noorwegen en Denemarken en bij bijbehorende terminals. Alle passagiers ouder dan 12 jaar moeten daarom tijdens de gehele overtocht een mondkapje dragen, behalve bij het nuttigen van eten en drinken alsmede bij het in- en ontschepen. We raden iedereen aan om voldoende mondkapjes mee te nemen. Het is ook mogelijk om deze bij de receptie aan boord en voor het inchecken te kopen.

Kiel-Oslo

 • Het passagiersvervoer van Duitsland naar Noorwegen wordt vanaf 28.08. tot nader order.
 • Gasten die momenteel in Noorwegen verblijven, kunnen nog steeds terugkeren met Color Line. Nieuwe aankomsttijd in Kiel is 11.00 uur. Alle betrokken gasten worden per e-mail gecontacteerd.
 • De schepen blijven varen met Noorse gasten (zonder aan wal te gaan in Kiel) en vracht aan boord.
 • Nieuwe boekingen zijn mogelijk voor reizen vanaf 19.12.2020.

Strømstad-Sandefjord

 • Alle vertrekken van onze veerboten tussen Zweden en Noorwegen zijn geannuleerd tot 05.10.2020.

Gratis upgrade naar FLEX

Wanneer u een nieuw ticket boekt kunt u uw ticket kosteloos naar FLEX upgraden. Met een FLEX-ticket kunt u de overtocht kosteloos omboeken tot aan 24 uur voor vertrek. Geldig wanneer u een nieuwe boeking maakt vóór 1 November met vertrek in 2021. Vergeet niet om te upgraden naar FLEX tijdens het boeken.

Ticket voor een geannuleerde vlucht?

Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets voor een geannuleerde afvaart. We ontvangen u graag weer aan boord en bieden daarom aan om uw vertrekdata kosteloos te wijzigen. Als u uw data opnieuw moet wijzigen, kunt u dit tot 24 uur voor vertrek doen.

Ticket voor een regelmatig vertrek

Onze vertrekken worden gepland op basis van richtlijnen van de autoriteiten. Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets die door een annulering zijn getroffen. Als u een boeking wilt annuleren voor een vertrek dat niet door Color Line is geannuleerd, zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

HOGE SERVICEBELASTING

We ondervinden momenteel een groot aantal oproepen en inkomende berichten. Onze excuses voor een langere wachttijd dan normaal.

Veiligheids- en preventieve maatregelen

Als preventieve maatregel hebben we de frequentie van preventieve reiniging en desinfectie aan boord van onze schepen en in onze terminals verhoogd. Onze bemanning wordt verder geïnformeerd over hoe ze kunnen zorgen voor mensen die mogelijk besmet zijn.
Informatie over hygiëne en andere tips worden aan boord gegeven, zowel via flyers als op onze tv-schermen zoals hieronder beschreven:

PREVENTIEVE MAATREGELEN AAN BOORD

Gemakkelijk toegankelijke handdesinfectie.
Regelmatige desinfectie van alle contactpunten, zoals leuningen, liftknoppen en deurklinken.
Noodprocedures zullen onmiddellijk worden toegepast aan boord en op het land in geval van redelijk vermoeden van een uitbraak.

Color Line volgt aanbevelingen en informatie van het European Centre for Disease Preventie, evenals de volksgezondheidsautoriteiten van Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

PREVENTIEVE MAATREGELEN VOOR REIZIGERS

- Gedrag telt!

Goede handhygiëne, handen wassen met water en zeep, zowel tijdens het reizen als om infecties te voorkomen.
Gebruik handdesinfectie op alcoholbasis in het geval de handen niet met water en zeep kunnen worden gewassen.
Vermijd contact met zieke mensen, vooral diegenen die symptomen van ademhalingsproblemen vertonen.
Vermijd hoesten op anderen, was de handen regelmatig en grondig en vermijd reizen bij ziekte.

INFORMATIE VOOR ONZE GASTEN

Iedereen die reist vanuit gebieden waar Corona-infecties zijn geverifieerd EN die ademhalingssymptomen, hoesten of koorts vertoont, moet onmiddellijk contact opnemen met zijn arts of spoedeisende instantie VOORDAT daar persoonlijk naartoe wordt gereisd.

Telefoonnummer voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: 0800 1351

MELD SYMPTOMEN VAN OF BESMETTING MET COVID-19
QUARANTIJNSE VERPLICHTING

Color Line is verplicht ervoor te zorgen dat onze passagiers kunnen voldoen aan de quarantainevoorschriften. Bekijk hier onze richtlijnen voor gasten die vanuit het buitenland naar Noorwegen reizen.

Gewoonten om infecties te voorkomen

Advies van het Norwegian Institute of Public Health:

Een papieren zakdoekje

Over de mond en neus beschermt anderen wanneer je hoest of niest. Gooi het zakdoekje meteen weg en was daarna de handen grondig.

Gebruik een gebogen elleboog

Wanneer je hoest of niest en geen papieren zakdoek bij de hand hebt.

Was je handen

Grondig en regelmatig, vooral in de buurt van andere mensen.

Handdesinfectiemiddel

Met producten op alcoholbasis is een goed alternatief wanneer je de handen niet kunt wassen, bijvoorbeeld tijdens het reizen.

Verdere informatie

De autoriteiten werken de informatie voortdurend bij. Bezoek hun pagina's voor meer informatie:

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
https://www.rivm.nl/

Norwegian Institute of Public Health:
https://www.fhi.no/en/

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding https://www.ecdc.europa.eu/en

Wereldgezondheidsorganisatie:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html

Statens Serum Institute:
https://en.ssi.dk/

Public Health Agency of Sweden:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/