De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Reisinformatie en routes

De autoriteiten handhaven de preventieve maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Color Line volgt op regelmatige basis de adviezen op van de Noorse autoriteiten en van die in Duitsland, Denemarken en Zweden. Lees de reisinformatie en de inreisvoorwaarden.

 

Noorwegen

Reizen naar noorwegen voor nederlandse ingezetenen

Alle passagiers met een geldig inreisbewijs voor Noorwegen kunnen met Color Line reizen. Wij vragen uw aandacht voor het feit dat de Noorse autoriteiten de inreisvoorwaarden regelmatig aanpassen. Het is daarom van groot belang dat u altijd op de hoogte bent van de voor uw reis geldende voorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om te voldoen aan de geldende inreisvoorwaarden.

 

Kijk hier voor de actuele inreisvoorwaarden van de Noorse autoriteiten.

Inreisvoorwaarden

De kleur van het land waaruit u reist is bepalend voor de van toepassing zijnde voorwaarden, kijk hier.
Uitsluitend bij een reis vanuit een groen land in de EU/Schengenzone geldt geen quarantaineplicht. Volledig gevaccineerde personen en personen die gedurende de voorliggende zes maanden zijn genezen van een Covid-19 besmetting, en dit door middel van een coronapas met QR-code kunnen aantonen, zijn ook vrijgesteld van verplichte quarantaine.

Als u uit een land reist met een andere kleur dan groen, dan dient u na aankomst in Noorwegen 10 dagen in quarantaine te gaan.

BLIJF OP DE HOOGTE

Het is ons voorbehoud om wijzigingen door te voeren en die op korte termijn van toepassing kunnen zijn. Zorgt u er daarom voor dat u op de hoogte bent van de actuele inreis- en verblijfsvoorwaarden in Noorwegen en het land/de landen waar u doorheen reist.

Gezicht maskers

Om onze passagiers een veilige reis te garanderen, heeft Color Line nu eisen ingevoerd voor het gebruik van gezichtsmaskers aan boord van onze schepen. Alle passagiers ouder dan 12 jaar moeten daarom een gezichtsmasker dragen tijdens de gehele overtocht en bij het rijden aan boord en aan wal. U hoeft geen gezichtsmasker te dragen als u aan tafel zit en eten en drinken of in uw hut zit. We raden iedereen aan om een gezichtsmasker mee te nemen, maar het is ook mogelijk om dit bij de receptie aan boord en bij het inchecken te kopen.

Gratis upgrade naar FLEX

Wanneer u een nieuw ticket boekt kunt u uw ticket kosteloos naar FLEX upgraden. Met een FLEX-ticket kunt u de overtocht kosteloos omboeken tot 24 uur voor vertrek. Geldig wanneer u een nieuwe boeking maakt vóór 1 november met vertrek in 2021. Vergeet niet om te upgraden naar FLEX tijdens het boeken.

Ticket voor een geannuleerde afvaart?

Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets voor een geannuleerde afvaart. We ontvangen u graag later aan boord en bieden daarom aan om uw vertrekdata kosteloos te wijzigen. Als u uw data opnieuw moet wijzigen, kunt u dit tot 24 uur voor vertrek doen.

Ticket voor een niet-geannuleerde afvaart

Onze vertrekken worden gepland op basis van richtlijnen van de autoriteiten. Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets die door een annulering zijn getroffen. Als u een boeking wilt annuleren voor een vertrek dat niet door Color Line is geannuleerd, zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

HOGE BELASTING SERVICE CENTRE

We ontvangen momenteel een groot aantal telefoongesprekken en inkomende berichten. Onze excuses voor een langere wachttijd dan normaal.

Veiligheids- en preventieve maatregelen

Als preventieve maatregel hebben we de frequentie van preventieve reiniging en desinfectie aan boord van onze schepen en in onze terminals verhoogd. Onze bemanning wordt verder geïnformeerd over hoe om te gaan met mensen die mogelijk besmet zijn.
Informatie over hygiëne en andere tips wordt aan boord gegeven, zowel via flyers als op onze tv-schermen zoals hieronder beschreven:

PREVENTIEVE MAATREGELEN AAN BOORD

Gemakkelijk toegankelijke handdesinfectie.
Regelmatige desinfectie van alle contactpunten, zoals leuningen, liftknoppen en deurklinken.
Noodprocedures zullen onmiddellijk worden toegepast aan boord en aan land in geval van redelijk vermoeden van een uitbraak.

Color Line volgt aanbevelingen en informatie van het European Centre for Disease Prevention, evenals de volksgezondheidsautoriteiten van Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

PREVENTIEVE MAATREGELEN VOOR REIZIGERS

- Gedrag telt!

Goede handhygiëne, handen wassen met water en zeep, zowel tijdens het reizen als om infecties te voorkomen.
Gebruik handdesinfectie op alcoholbasis in het geval de handen niet met water en zeep kunnen worden gewassen.
Vermijd contact met zieke mensen, vooral diegenen die symptomen als ademhalingsproblemen vertonen.
Vermijd hoesten naar anderen, was de handen regelmatig en grondig en vermijd reizen bij ziekte.

INFORMATIE VOOR ONZE GASTEN

Iedereen die reist vanuit gebieden waar Corona-infecties zijn bevestigd EN die ademhalingssymptomen, hoesten of koorts vertoont, moet onmiddellijk contact opnemen met zijn arts of spoedeisende hulpinstantie VOORDAT daar persoonlijk naartoe wordt gereisd.

Telefoonnummer voor het Noorse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: 0800 1351

MELD SYMPTOMEN VAN OF BESMETTING MET COVID-19
QUARANTAINE-VERPLICHTING

  Color Line is verplicht ervoor te zorgen dat onze passagiers voldoen aan de quarantainevoorschriften. Bekijk hier onze richtlijnen voor gasten die vanuit het buitenland naar Noorwegen reizen.

Gewoonten om infecties te voorkomen

Advies van het Norwegian Institute of Public Health:

Een papieren zakdoekje

Een papieren zakdoekje

Voor de mond en neus beschermt anderen wanneer je hoest of niest. Gooi het zakdoekje meteen weg en was daarna de handen grondig.

Hoest in de elleboog van de gebogen arm

Wanneer je hoest of niest en geen papieren zakdoek bij de hand hebt.

Was je handen

Grondig en regelmatig, vooral als je in de buurt komt van andere mensen..

Handdesinfectiemiddel

Met producten op alcoholbasis is een goed alternatief wanneer je de handen niet kunt wassen, bijvoorbeeld tijdens het reizen.

Verdere informatie

De autoriteiten werken de informatie voortdurend bij. Bezoek hun pagina's voor meer informatie: 

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu:
https://www.rivm.nl/

Norwegian Institute of Public Health:
https://www.fhi.no/en/

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding https://www.ecdc.europa.eu/en

Wereldgezondheidsorganisatie:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html

RIVM
https://www.rivm.nl/

Statens Serum Institute:
https://en.ssi.dk/

Public Health Agency of Sweden:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/