De browser die u gebruikt is te oud. Upgrade uw browser of download een andere browser als Google Chrome of Firefox.

Coronavirus COVID-19 Informatie

Het Coronavirus - COVID-19 blijft zich uitbreiden naar meer landen in Europa. Bij Color Line houden we de situatie nauwlettend in de gaten en hebben we routines en systemen geïmplementeerd die de veiligheid van onze reizigers en werknemers vergroten. Color Line blijft overheidsadviezen volgen over het Coronavirus in Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Belangrijke informatie voor onze gasten

Geannuleerde en gewijzigde vertrekken

De Noorse regering heeft strikte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 in Noorwegen aan te pakken. De maatregelen hebben grote gevolgen voor Color Line en de activiteiten in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Duitsland.

Afvaarten met reisbeperkingen

Hirtshals-Larvik/Kristiansand:
SuperSpeed 2 vertrekt met vracht en passagiers, die een geldige reden hebben om naar Noorwegen te reizen (deze beperkingen gelden tot en met 5 juni 2020).

Larvik/Kristiansand-Hirtshals:
SuperSpeed 2 vertrekt met vracht en passagiers die een geldige reden hebben om naar Denemarken te reizen (deze beperkingen gelden tot en met 5 juni 2020).

Wie mag reizen:
Voor reizen naar Noorwegen raadpleeg https://www.politiet.no/en/rad/frequently-asked-questions-relating-to-the-coronavirus/

Voor reizen naar Denemarken raadpleeg https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/if-you-are-travelling-to-and-from-denmark

Dienstregeling
Bekijk hier ons vaarschema
 

Geannuleerde afvaarten

Kiel-Oslo:
Alle afvaarten van Color Magic en Color Fantasy zijn geannuleerd tot en met 5 juni 2020.

Strömstad-Sandefjord:
Alle afvaarten van Color Hybrid en Color Viking zijn geannuleerd tot en met 5 juni 2020.

 

Boek een nieuw ticket

Wanneer u een nieuw ticket boekt kunt u uw ticket kosteloos naar FLEX upgraden. Met een FLEX-ticket kunt u de overtocht kosteloos omboeken tot aan 24 uur voor vertrek. Geldig wanneer u een nieuwe boeking maakt vóór 1 juli met vertrek in 2020. Vergeet niet om te upgraden naar FLEX tijdens het boeken.

Ticket voor een geannuleerde afvaart

Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets voor een geannuleerde afvaart. We ontvangen u graag weer aan boord en bieden daarom aan om uw vertrekdata kosteloos te wijzigen. Als u uw data opnieuw moet wijzigen, kunt u dit tot 24 uur voor vertrek doen.

Ticket voor een vertrek na 5 juni

Tot onze spijt kunnen we u op dit moment geen informatie geven over deze afvaarten. Onze afvaarten worden gepland op basis van de richtlijnen van de autoriteiten. Tickets die vóór 1 juli zijn geboekt voor alle overtochten met vertrek in 2020 kunnen kosteloos worden gewijzigd tot 24 uur voor vertrek. Er wordt contact opgenomen met alle gasten met tickets voor een geannuleerde afvaart. Als u een boeking wilt annuleren voor een afvaart die niet door Color Line is geannuleerd, dan zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Vracht

De autoriteiten in Europese landen hebben uitzonderingen gemaakt op de reis- en quarantainevoorschriften voor vrachtvervoer. Color Line zal daarom de vrachtactiviteiten ondersteunen door het ro-ro-schip Color Carrier in te zetten op de route tussen Oslo en Kiel en SuperSpeed 1 en 2 tussen Hirtshals-Kristiansand en Hirtshals-Larvik.

Meer informatie

Veiligheids- en preventieve maatregelen

Als preventieve maatregel hebben we de frequentie van preventieve reiniging en desinfectie aan boord van onze schepen en in onze terminals verhoogd. Onze bemanning wordt verder geïnformeerd over hoe ze kunnen zorgen voor mensen die mogelijk besmet zijn.
Informatie over hygiëne en andere tips worden aan boord gegeven, zowel via flyers als op onze tv-schermen zoals hieronder beschreven:

PREVENTIEVE MAATREGELEN AAN BOORD

Gemakkelijk toegankelijke handdesinfectie.
Regelmatige desinfectie van alle contactpunten, zoals leuningen, liftknoppen en deurklinken.
Noodprocedures zullen onmiddellijk worden toegepast aan boord en op het land in geval van redelijk vermoeden van een uitbraak.

Color Line volgt aanbevelingen en informatie van het European Centre for Disease Preventie, evenals de volksgezondheidsautoriteiten van Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

PREVENTIEVE MAATREGELEN VOOR REIZIGERS

- Gedrag telt!

Goede handhygiëne, handen wassen met water en zeep, zowel tijdens het reizen als om infecties te voorkomen.
Gebruik handdesinfectie op alcoholbasis in het geval de handen niet met water en zeep kunnen worden gewassen.
Vermijd contact met zieke mensen, vooral diegenen die symptomen van ademhalingsproblemen vertonen.
Vermijd hoesten op anderen, was de handen regelmatig en grondig en vermijd reizen bij ziekte.

INFORMATIE VOOR ONZE GASTEN

Iedereen die reist vanuit gebieden waar Corona-infecties zijn geverifieerd EN die ademhalingssymptomen, hoesten of koorts vertoont, moet onmiddellijk contact opnemen met zijn arts of spoedeisende instantie VOORDAT daar persoonlijk naartoe wordt gereisd.

Telefoonnummer voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: 0800 1351

Gewoonten om infecties te voorkomen

Advies van het Norwegian Institute of Public Health:

Een papieren zakdoekje

Over de mond en neus beschermt anderen wanneer je hoest of niest. Gooi het zakdoekje meteen weg en was daarna de handen grondig.

Gebruik een gebogen elleboog

Wanneer je hoest of niest en geen papieren zakdoek bij de hand hebt.

Was je handen

Grondig en regelmatig, vooral in de buurt van andere mensen.

Handdesinfectiemiddel

Met producten op alcoholbasis is een goed alternatief wanneer je de handen niet kunt wassen, bijvoorbeeld tijdens het reizen.

Verdere informatie

De autoriteiten werken de informatie voortdurend bij. Bezoek hun pagina's voor meer informatie:

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
https://www.rivm.nl/

Norwegian Institute of Public Health:
https://www.fhi.no/en/

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding https://www.ecdc.europa.eu/en

Wereldgezondheidsorganisatie:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html

Statens Serum Institute:
https://en.ssi.dk/

Public Health Agency of Sweden:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/the-public-health-agency-of-sweden/